Massage aanbod


Ik bied verschillende massagevormen aan. In overleg zullen we samen een massage kiezen die bij jou past. Alle massages geef ik met volledige aandacht. Ik nodig je tijdens een massage uit om zelf met aandacht te zijn bij het gebied dat ik masseer. Zo kun je voelen wat er onder mijn handen gebeurt in plaats van erover na te denken.

 

Klassieke massage

Door het gebruik van druk, verschillende strijkingen en knedingen worden vooral de spieren in het lichaam beïnvloed. De doorbloeding van het gemasseerde lichaamsdeel wordt beter en het van nature aanwezige zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt op gang gebracht.

 

Haptische massage

Haptische massage wordt ook wel energetische massage genoemd. Beide geschikte namen. Haptisch betekent letterlijk "het gevoel". Iets wat centraal staat in deze massage. Met energie wordt de levensenergie bedoelt die wij allemaal in ons hebben. Als iemand ons bijvoorbeeld kwetst, kunnen we letterlijk ineen krimpen. Dat gebeurt op dat moment ook met je levensenergie. Tijdens het geven van een haptische massage gebruik ik veel strijkingen, waardoor je goed in contact kunt komen met je gevoel. Zo kun je zelf onderzoeken en bewust worden van wat er gebeurt in je lichaam.

 

Bindweefselmassage

Verschillende delen van het lichaam staan in verbinding met elkaar door middel van zenuwwerking. Door de huid op te pakken en er rolletjes van te maken worden je organen, spieren en andere lichaamsdelen in dat gebied beïnvloed. Zo kun je voelen wat er zich onder je huid afspeelt.

 

Voetreflexologie

Dit omvat een massage van de voeten. Via de voeten kan heel het lichaam worden aangeraakt. Dat komt doordat er zenuwbanen vanaf je organen naar plekken op je voeten lopen. Zo'n plek heet een reflexzone. Door een reflexzone te stimuleren komt er een betere doorbloeding op gang en kun je je bewust worden van blokkades in je lichaam.